Bio matcha Tradicionalna, 30g

Dodaj oceno!

Ekološki zeleni čaj, Matcha tradicionalna

Organic Japanese Green Tea, Tradicional

100% ekološkega izvora

zeleni čaj 1. in 2. žetve

- več kot 12 x več! antioksidantov,

kot običajni zeleni čaj

- Z naravno prisotnimi: kofeinom,

aminokislinami, L-teaninom,

vitamini in minerali

moya
Na voljo še 1 kos

Dobavljivost: Na zalogi

12,23 €

Opis

Podrobnosti

Ekološkega izvora.

Visoko kakovostna organic matcha z uravnoteženim, bogatim, grenko-sladkim okusom, kremasto teksturo in malazitno zeleno barvo. Zaradi polnega okusa je idealna za samostojno pitje, odlična pa tudi napitkih (latte), smoothijih in limonadah. Pridobivajo jo iz čajnih lističev 1. in 2. žetve, iz rastlin, ki so posebej zasenčene pred direktno sončno svetlobo. Posledica tega procesa je večja vsebnost klorofila in L-Theanina, ter bogatejša, bolj zelena barva. Sveže liste preberejo, posušijo in zdrobijo v prah.

Moya Matcha Traditional gojijo v regiji Uji v Kyotu, že več kot 800 let znani po pridelavi najbolj kakovostega zelenega čaja. Regija Uji je znana po plodnih tleh in čisti vodi. Rastline zelenega čaja imajo idealne razmere za rast zaradi hribov, ki zagotavljajo dobro sončno svetlobo, pogoste megle, ki ščiti nežne lističe pred zmrzaljo in veliko količino padavin. Moya Matcha je natančno pridelana in nabrana na majhnih družinskih ekoloških čajnih poljih. Nato je v majhnih serijah lokalno predelana na Japonskem, ter od tam poslana v svet. Vse to, da se zagotovi vrhunska svežina (za vse razrede Moya matche). Na ta način se ohranijo vse lastnosti čajnih lističev in ohranja visoke vsebnosti mineralov in antioksidantov.

1 čajno žličko čaja prelijemo s 100-150ml vroče vode (80° Celzija). Dobro premešamo z bambusovo metlico za matcha čaj ali s penilcem za mleko, da dobimo gladko in kremasto strukturo.

Z naravno prisotnimi: kofeinom, aminokislinami, L-teaninom, vitamini in minerali. Deluje spodbudno, hkrati pa spodbuja sprostitev in dobro počutje.

Primerno za vegetarijance in vegane.

Sestava

Sestavine: 100% ekološki zeleni čaj 1. in 2. žetve. 

Približne vrednosti na 100g izdelka: vit.A 31mg, vit.C 60mg, vit.E 28,1mg, kalcij 420mg, kalij 2,7g, železo 17mg, cink 6,3mg, L-tanin 672mg, EGCG katehin 6,1g, antioksidant (ORAC) 1384 mcmol/TE/g, kofein 3,2g.

Neto teža: 30g.

Hraniti na hladnem, suhem in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi. Po uporabi dobro zaprite.

Ne uporabljati, če je varnostni trak pretrgan ali ga ni.

Uporabno najmanj do konca datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.

Proizvajalec: MOYA EUROPE Sp.z o.o., PL. Država porekla: Japonska.

Distribucijo kontrolira SI-EKO-001.