Kadar govorimo o najboljših receptih za odpornost, je po izkušnjah naših strank, med najboljšimi kombinacija Vit.C + cink + probiotiki. Razlog za priljubljenost točno te kombinacije leži predvsem v dveh dodelanih, klinično preizkušenih izdelkih, ki se odlično dopolnjujeta.

Nutura spray C + Cink je tako učinkovit zato, ker ne gre le za izoliran vitamin, temveč sinergijo sestavin: vit. C s cinkom, L-lizinom, glicinom in bioflavonoidi iz šipka. Da je cink zelo pomemben pri dvigu imunskega sistema je bilo raziskano že v ogromno študijah. Ni pa vsak cink enako uspešen pri imunski obrambi. Z dvojno placebno študijo je bilo dokazano, da je oblika cink glukonat, ki ga najdemo tudi v tem Nutura razpršilu, celo za 50% bolj uspešna pri odganjanju prehladnih obolenj! https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8678384

Uspešnosti Nutura razpršil pa se gre zahvaliti tudi načelom Protokola 4:

1. Hitra in odlična absorpcija. 2. Izkoristek (4 x 2 pršili na dan). 3. Sinergija sestavin. 4. Enostavna uporaba kjerkoli, kadarkoli.

Pri izkoristku hranil se moramo zavedati, da je le-ta motena, če smo napihnjeni, napeti, imamo težave z želodcem, grlom ali požiranjem, nas muči zgaga, smo bolni, če ne vemo, kaj in koliko hranil absorbiramo in presnavljamo. Zadnje čase se daje pozornost na nutrigenetiko in nutrigenomiko, kjer z genskimi testi ugotovimo, kakšne gene imamo za presnovo določene hrane, vitaminov, mineralov, ... in česar sploh ne presnavljamo. Pri Nutura sprejih se vsemu temu enostavno izognemo, saj hranila ne vstopajo v telo skozi želodec in niso del presnovnih procesov, temveč jih z ekstra finim pršenjem na notranjo stran ličnice, absorbiramo naravnost v krvni obtok.

Zaradi posebne črpalke lahko izdelek - če se potrudimo, da nismo preblizu notranje strani ličnice, na katero pršimo - z eno razpršitvijo, v velikem premeru nanesemo v tankem sloju. Poskusite kdaj na koži, bližje ko ste, manjši bo premer, sloj pa debelejši. In obratno, če razpršite iz večje razdalje, bo premer razpršitve večji, sloj pa tanjši. Ko počakamo 30 sec do 1 minute (preden pogoltnemo slino), omogočimo hranilom, da se vpijejo v sluznico (kot lahko podobno, le počasneje, opazujemo tudi na koži), in vstopijo v krvni obtok, kjer jih telo začne nemudoma izkoriščati. In zakaj 4x dnevno? Vnašamo majhno količino, večkrat na dan in s tem vzdržujemo nivo hranil v krvi, da jih ima telo stalno na voljo, posledično je tudi izkoristek tako velik. Zato pa so tudi priporočeni dnevni vnosi prilagojeni in ni potrebe po viških in ogromnih vnosih. Kar vnesemo, izkoristimo.

Zakaj pa v to kombinacijo vključujemo probiotike?

Ste vedeli, da je približno 80% imunskega tkiva v prebavnem traktu? Obloga črevesja je naša prva obramba pred zunanjim svetom, spopadati se mora s patogeni v vsem, kar zaužijemo in mora biti sposobna preprečiti, da bi ti patogeni vstopili v krvni obtok. Prebavni trakt je glavno prizorišče interakcije med našim imunskim sistemom in koristnimi in patogenimi mikroorganizmi - razvoj in delovanje imunskega sistema sta odvisna od teh interakcij. Prebavna cev je enojni sloj celic, ki predstavlja dinamično strukturo, ki prepozna "prijazne" bakterije in omejuje patogenim dostop v telo. Dokazi kažejo, da flora prijaznih bakterij deluje protivnetno in imunsko, zagotavlja bistvene hranilne snovi, presnavlja neprebavljive spojine, brani pred patogeni in podpira črevesno "arhitekturo". ProVen Probiotics, specialisti za probiotike, z več kot 30 letnimi izkušnjami in konstantnimi kliničnimi študijami, najbolj proučevani probiotiki na britanskem trgu, so eden od najbolj spoštovanih proizvajalcev probiotikov na svetu. Eno izmed njihovih (mnogih) otroških študij lahko najdete tukaj.

Preprosti elementi - umetnost je v podrobnostih.