NUTURA® ustna razpršila imajo nestrupeno aerosol sprej črpalko (brez pogonskih plinov), ki prinaša najčistejšo obliko vitaminov, mineralov, zelišč in drugih prehranskih dopolnil neposredno v krvni obtok. Ko izdelek razpršimo v usta, se mikro kapljice takoj absorbirajo v tkivo skozi kapilare, ki ležijo blizu površine sluznice v ustih. Ta proces omogoča hranilom, da se absorbirajo v nekaj sekundah.

Z uporabo tehnologije razpršil NUTURA® obide želodec in prebavni trakt. Dostava hranil je enostavna in nudi neposredno absorpcijo skozi sluznico. S takšnim zaužitjem, pod jezik, večkrat na dan po malem, po absorpciji daleč presežemo vse tradicionalne načine jemanja prehranskih dopolnil (tudi intravenoznega). Hranila so na voljo čez cel dan brez obremenjevanja telesa.

Ne samo, da so ustni spreji bolj priročni, saj jih zlahka nosimo s seboj in imamo dejansko korist od hranil, bolj učinkoviti so tudi zato, ker jih doziramo vsake tri do štiri ure, kar prinaša in ohranja bolj konstantno distribucijo in ustrezno visoko koncentracijo biološko razpoložljivih hranil v telesu.

Primerni so za uporabo tudi pri vseh, ki:

- imajo želodčne težave (napihnjenost, zgaga, prebavne težave),

- imajo občutljiv želodec in jih po zaužitju prehranskih dopolnil boli želodec ali jim “obležijo” v želodcu

- imajo rane na želodcu, se jim odsvetuje jemanje preh. dopolnil ali morajo pred zaužitjem vzeti tableto za oblogo v želodcu

- so imeli operacije na želodcu ali črevesju (odstranitve, zmanjšanja, itd.), ne morejo zaužiti dovolj hrane

- so deležni obsevanj, kemoterapij, se zdravijo, nimajo apetita

- se lahko na ta način super podprejo

- imajo težave z zaužitjem (ne morejo pogoltniti tablet, imajo rane ali so imeli operacije na grlu, imajo težave s požiralnikom),

- so slabotni, prisiljeni ležati, okrevajo po posegih, itd.

- preprosta in učinkovita uporaba pri otrocih in starejših ljudeh, ...

Zaradi vsega tega so razpršila zelo priljubljena tudi pri zdravstvenih delavcih in farmacevti, saj se zavedajo številnih prednosti in širokega spektra uporabe pri svojem vsakodnevnem delu in pacientih.

Spreji ne vsebujejo polnil ali veziv, z njimi dobimo najčistejšo obliko vitaminov, mineralov, zelišč in kofaktorjev. Ustna absorpcija je maksimalna, več kot 90% bolj učinkovita kakor pri ostalih načinih vnosa in dopušča telesu, da uporabi vse potrebne hranilne snovi, saj gredo hranila neposredno v krvni obtok, kar se že po parih dneh jemanja zlahka preveri z laboratorijskimi testi. Zaradi edinstvenega načina absorpcije, ni več potrebe po pretiranih količinah hranil (v primerjavi s priporočenim dnevnim vnosom), kar je definitivno dodaten plus.

Zakaj so pri raznih grafih ali primerjalnih tabelah spreji nad intravenoznimi načini (injekcije, infuzije) dodajanja vitaminov in hranil? Sprej lahko nosimo v torbici in ga uporabljamo večkrat na dan, vse dni v tednu, medtem ko gremo po injekcijo npr. 1 x na teden. Po injekciji npr. vitamina b12, imamo te ravni zelo povečane, potem začno upadat. Enako je pri infuziji. V kliniki sediš uro in pol, ravni so nekaj časa visoke, potem se znižajo. Tu pa imamo hranila na voljo in si jih lahko dodajamo čez dan.

Zelo pomembna pa je, seveda, tudi sama sestava razpršil, saj dobimo v vsakem izdelku odlično kombinacijo elementov.

Npr. vitamin C – vsi vemo, da ima mnogo dokazanih pozitivnih vplivov na organizem. V kombinaciji s cinkom, vitaminom E, bioflavonoidi iz šipka in dvema aminokislinama (L- L-lizin in L-glicin), pa lahko dejansko doseže vse to, saj mu ustvarimo idealne pogoje za maksimalen učinek.

Ali pri B kompleksu - imamo kombinacijo B vitaminov ( B1, B3, B5, B6, B12) in več kot 10 zelišč in rastlin (navadna brogovita, kajenski poper, ameriški slamnik, beli vratič, ginkgo biloba, hmelj, zelena solata, lubje magnolija, pasionka, šipek, čeladnica, šentjanževka, valerijski koren, vrba), kar naredi to pršilo za močno orodje med napornim delom in notranjimi pretresi.

Spreje lahko med seboj po potrebi kombiniramo. Če imamo npr. čez dan med tednom stresno službo in obilico obveznosti, za spodbudo uporabimo spreje, ki nas podprejo pri energiji, spominu in mentalnih sposobnostih (npr. Revitalizer, GinkoSpray, PineBark). Po napornem dnevu, ko se želimo umiriti ali se počutimo v stiski, so nam lahko v pomoč izdelki, ki nas sprostijo in pomirjajo, da se lažje spočijemo (B-calm-plex, Relax, St.Johm's Wort).

RAVNO PRAV VITAMINOV, MINERALOV IN ZELIŠČ

- hitra in odlična absorpcija - preprosti za uporabo - lahko jih jemljete kjerkoli, ne potrebujete dodatne vode - naravne, vegetarijanske sestavine - nobenih težav s prebavo - brez polnil ali dodatnih veziv - nobenih težav s požiranjem - kosher, dodatno jamstvo čistosti - brez glutena, brez gensko spremenjenih organizmov, ni testirano na živalih - varna in ekonomična uporaba - izdelano pod strogim nadzorom (FDA in NAC)