Generalni test za težke kovine, 1 test

Dodaj oceno!

Osumex Heavy Metals Test – General kit 

Generalni test za odkrivanje prisotnosti težkih kovin

Urinski (ali za testiranje drugih bistrih tekočin, kot je npr. voda) test za testiranje prisotnosti 8 težkih kovin (kardamij, kobalt, baker, svinec, mangan, živo srebro, nikelj, cink).

Ni kvantitativni test in ne daje vrednosti delcev na milijon, prav tako se v končnem rezultatu pokaže samo kovina v največji koncentraciji.

Rezultat nam pokaže, če je v vzorcu prisotnih več (kot ena) izmed 8 kovin.

Dober predhodni test za uporabnike, ki želijo najprej ugotoviti prisotnost (ali jo zanikati) katere izmed 8 kovin v testnem vzorcu.

osumex
Na voljo še 3 kos

Dobavljivost: Na zalogi

16,80 €

Opis

Podrobnosti

Testiranje na prisotnost težkih kovin: kadmij, kobalt, baker, svinec, mangan, živo srebro, nikelj, cink.

HMTG kit uporablja kemične reagente da pokaže prisotnost težkih kovin. Prosti kovinski ioni težkih kovin, če so prisotni, spodbujajo barvno spremembo reagentov. Skladno s tem, več je prisotnih kovinskih ionov, močnejša je sprememba barve.

Končni rezultat intenzivne barve kaže na prisotnost kovine vsaj 1 ali 5 ppm ter višje, odvisno od vrste težke kovine.

Kaj testirati in kaj lahko testiramo:

  1. Urin, za težke kovine v telesu. Uporabite 3-4ml urina in napolnite testno tubo do približno dveh tretjin.
  2. Slino, samo za živo srebro, (ki pušča iz amalgamskih zobnih zalivk). V slini naj ne bi bilo drugih težkih kovin. Žvečite žvečilni gumi brez sladkorja približno 10 min, da zberete nabrano slino. Za testiranje uporabite približno 4ml.
  3. Vodo iz pip, vodnjakov, tal, rek, ribnikov, itd., za prisotnost težkih kovin. Voda mora biti razmeroma bistra in brez trdih delcev. Kjer je motna ali vsebuje trde delce, jo pred testiranjem filtrirajte s kavnim filtrom ali tanjšo kuhinjsko krpo.
  4. Surovo ribo lahko zlahka testiramo tako, da košček ribe skuhamo v mikrovalovni pečici cca.20 sekund. Zberemo nastale sokove za testiranje. v) Materino mleko je mogoče testirati (po filtriranju trdih delcev).
  5. Vse ostale trde predmete, kot so hrana, kuhinjska posoda, jedilni pribor, barvo ali prst, ter ostale materiale, lahko testiramo, če je testni vzorec (tekočina) pravilno pripravljen. Kontaktirajte proizvajalca ali distributerja za navodila za pripravo vzorca.
  6. Zelo alkalne ali kisle raztopine ne moremo testirati. Npr. pralni prašek ali akumulatorske tekočine.

Sestava

OPOZORILO! Ni za injiciranje ali zaužitje! Ne vdihavajte – testna tekočina v ampuli vsebuje sestavine, ki so lahko dražeče.

V primeru nenamernega zaužitja ali če pride vsebina viale v stik z očmi, takoj sperite z mrzlo vodo in se obrnite na zdravnika ali svojega strokovnega zdravstvenega delavca. Izdelek ni namenjen diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju bolezni.

Kemikalije, uporabljene v reagentih, so biološko razgradljive in dodatno ne onesnažujejo okolja, še posebej, če so po uporabi pravilno odstranjene. 

Hranite izven dosega otrok!

Uporabno do: odtisnjeno na embalaži.

Proizvajalec: Osumex Natural Alternatives Ltd., Oakville, Ontario, Canada.