Košarica0Item(s)

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Protokol 4

Protokol 4

NUTURA SPRAY imajo čez 90% absorpcijo in so mišljeni, da se jih ne pogoltne, ampak se vse absorbira v krvni obtok. Posebna črpalka tvori mikro kapljice, tako visoki absorpciji so prilagojeni priporočeni dnevni odmerki (RDA), oblika sestavin (vitaminov, mineralov, kofaktorjev in zelišč) in način uporabe (8 razprškov na dan oziroma 4 x po 2 na vsake 3 ure, česar se je priporočljivo držati).

* Absorpcija * Izkoristek * Sinergija sestavin * Enostavna uporaba

absorpcija = prisotnost hranila v krvnem obtoku

Kadar govorimo o absorpciji pomeni, da “spravimo” hranila v krvni obtok, kar se da preveriti z enostavnim odvzemom krvi v laboratoriju, že po nekajdnevni uporabi razpršil.

Absorpcija in čistost tega, kar vnašamo, sta nadvse pomembni pri dodajanju prehranskih dopolnil, saj običajno posežemo po pripravkih z namenom, da bi izboljšali neko stanje. Zaradi odlične absorpcije ni več potrebe po zelo velikih priporočenih dnevnih vnosih v dopolnilih (RDA). Zanemariti ne gre tudi ostankov hranil, ki se ne absorbirajo. Prav ti ostanki so, poleg vseh ostalih iz okolja, lahko eden večjih problemov današnjega zahodnega človeka (ostanki preh.dopolnil, plastike, težkih kovin, aditivov). Tu pa se vsemu temu izognemo. Zakaj bi telo obremenjevali še s tem?

Zaradi več kot 90% absorpcije, sestavine v naših razpršilih izpolnjujejo številna merila.

Na prvem mestu morajo biti najvišje / zajamčene kakovosti, ki je na voljo na svetovnem trgu. Isto velja za certificiranost in dokumentirano čistost vsake posamezne sestavine.
Prav tako so specifična hranila (vitamini, minerali, zelišča, aminokisline) primerna za raztapljanje v tekočini (v naših izdelkih je to prečiščena voda). Uporabljamo naravne / rastlinske emulgatorje, za raztapljanje v maščobi topnih vitaminov / hranilnih snovi v izdelku. Emulgator poskrbi za preoblikovanje sestavine v mikro majhne delce, ki so primerni za absorpcijo skozi bukalno sluznico. Če vas resno zanima absorpcija, priporočamo, da posvetite posebno pozornost obliki hranila (vitamini, minerali, itd.), ki se nahaja v določenem izdelku.

Topnost in stopnja absorpcije sta glavna vidika naših izdelkov. Omogočata hranilom, da se izognejo prebavnemu traktu in se tako absorbirajo neposredno v krvni obtok.

Ker je večina naših razpršil kombinacija večih hranil, je pomembno, da se le-ta kombinirajo med seboj brez negativnih interakcij, kar zahteva njihovo posebno izbiro. Na ta način lahko zagotovimo kakovost in stabilnost formule vsaj 3 leta; če se ne uporablja, celo nekaj let dlje, saj zaradi neprepustnosti embalaže ne prihaja do oksidacije in se ohranja prvotna moč sestavin.

Strokovnjaki priporočajo, da si pred uporabo temeljito umijemo (ali razkužimo) roke, si pridržimo ličnico in poskušamo izdelek razpršiti na čim večjo površino notranjosti ličnice. To naredimo tako, da imamo sprej čimbolj oddaljen od mesta, na katerega želimo izdelek razpršiti. To še posebej poudarjamo zato, ker se s tem približamo idealnim razmeram in razmerju, ki ga poskušamo doseči za maksimalen izkoristek: čim večjo vstopno točko in čim tanjšo plast izdelka. Če držimo sprej preblizu, je vstopna točka premajhna in razpršek "premoker". Predstavljajte si, da pršite na kožo - če ste blizu, se bo na koži poznala majhna, mokra packa; če pa je razdalja daljša, bo plast izdelka na koži fina in tanka ter precej večjega obsega. Isto velja za notranjo stran ličnice. Razpršimo samo enkrat, ponovimo še na drugi strani. Počakamo cca.pol minute (ali dlje) preden spet pogoltnemo slino, saj tako poskrbimo za res maksimalen učinek. Mikro kapljice se takoj absorbirajo v tkivo skozi kapilare, ki ležijo blizu površine sluznice v ustih. Ta proces omogoča hranilom, da se absorbirajo v nekaj sekundah.

S pršenjem pod jezik pa se nam začne pospešeno tvoriti slina, kar pomeni, da gre del hranil s slino v prebavni trakt, učinek pa se posledično omili.

* Absorpcija * Izkoristek * Sinergija sestavin * Enostavna uporaba

izkoristek = celična absorpcija

Čeprav se o tem najmanj govori (ker je vse usmerjeno v vnos hranil v kri), želimo poudariti dejanski Izkoristek. Od vsakega posameznika je odvisno, koliko hranil bodo njegove celice dejansko tudi izkoristile. Da se celica „odpre“ in začne sprejemati hranila, je potreben čas in konstantna prisotnost hranil v krvnem obtoku.

Ko razumemo ta proces in z redno uporabo, 4 x na dan, omogočimo prisotnost hranil v krvi, naredimo ogromen premik v izkoristku, saj začnemo takrat govoriti o sprejemanju na celični ravni. Izkoristek z vidika celice (zaloge v telesu), se meri drugače kot absorpcija (odvzem krvi) – merimo ga lahko v klinikah, z aparaturami, ki se dotikajo celične ravni, ali z npr. mineralogramom.

Potrebno je vedeti, da hranila, ki so le kratek čas v krvnem obtoku, ne morejo doseči željenega učinka izkoristka v celicah. Ko posežemo po prehranskih dopolnilih, običajno vzamemo zjutraj eno tableto in je to to. Ta navada nima nič skupnega z izkoristkom - nizka absorpcija v kri, zelo kratek čas prisotnosti vitaminov v telesu (ki jih po nekaj urah izločimo, urin se močneje obarva in hranil ni več v telesu). Torej, če poznamo razliko in želimo imeti dejansko korist od dopolnila, izberemo drugačno pot.

* Absorpcija * Izkoristek * Sinergija sestavin * Enostavna uporaba

Vsekakor pa so, poleg same učinkovitosti, zanimive tudi kombinacije v posameznih izdelkih. Skozi sinergijo sestavin (vitamini, aminokisline, zelišča, minerali) dosežemo še dodatne pluse in maksimalen učinek. Če pogledamo pobliže, ima vsaka sestavina v izdelku svoj namen.

Že stoletja ljudje s pridom uporabljamo zelišča in na naraven način odpravljamo in lajšamo različne zdravstvene težave. Bogate izkušnje naših babic in sodobna dognanja znanosti so s skrbno izbranimi zelišči pomemben del razpršil. Uporabljamo koloidne minerale, ki so pridobljeni iz sedimentnih ostankov skrilavcev, najdenih v Utahu (v ZDA). Ti ostanki izhajajo iz rastlinskega materiala, ki je obstajal pred približno 75 milijoni leti. Minerali, ki jih najdemo v koloidnem mineralnem izvlečki, so bili prisotni v teh rastlinah in odražajo sestavo tal v prazgodovini. Dodano vrednost izdelkom dajejo različne aminokisline, gradniki beljakovin, „hrana za celice“, ki imajo v organizmu različne pomembne vloge - za še boljšo učinkovitost in podporo telesu.

Zaradi izjemnega izkoristka hranil v pršilih se je branje količin oz. procentov priporočene dnevne količine (RDA) posameznega hranila, popolnoma spremenilo. Ni več potrebe po visokih vrednostih, 1 razpršilo je po izkoristku enakovredno tudi do 10 stekleničkam klasične oblike prehranskih dopolnil.

* Absorpcija * Izkoristek * Sinergija sestavin * Enostavna uporaba

Pršila so priročna in jih z lahkoto nosimo s seboj, kar olajša vsakodnevno uporabo, za vnos ne potrebujemo dodatne tekočine.

Strokovnjaki priporočajo, da si pred uporabo temeljito umijemo (ali razkužimo) roke, si pridržimo ličnico in poskušamo izdelek razpršiti na čim večjo površino notranjosti ličnice. Ponovimo še na drugi strani. Počakamo cca.pol minute (ali dlje) preden spet pogoltnemo slino, saj tako poskrbimo za res maksimalen učinek. Mikro kapljice se takoj absorbirajo v tkivo skozi kapilare, ki ležijo blizu površine sluznice v ustih. Ta proces omogoča hranilom, da se absorbirajo v nekaj sekundah.

S pršenjem pod jezik pa se nam začne pospešeno tvoriti slina, kar pomeni, da gre del hranil s slino v prebavni trakt, učinek pa se posledično omili.

Pršila so priročna in jih z lahkoto nosimo s seboj, kar olajša vsakodnevno uporabo, za vnos ne potrebujemo dodatne tekočine. Zaradi enostavne uporabe in izjemne učinkovitosti so razpršila izjemno priljubljena. Preizkusile so jih praktično vse populacije, ki se zavedajo pomembnosti učinkovitih prehranskih dopolnil, rekreativni in vrhunski športniki, mamice in nosečnice, v klinikah in centrih zdravja, kot podpora bolnim in oslabljenim osebam, ...

Svoje izkušnje so nam zaupali mnogi športniki, ki pršila uporabljajo pred, med in po športnih aktivnostih. Tudi zato, ker fizična aktivnost visoke intenzivnosti ne prenese vnosa v prebavni trakt, je takšna uporaba idealna. V premoru med samo tekmo, med kolesarjenjem, …, za hitrejšo pripravo, izboljšanje rezultatov in boljšo regeneracijo praktično ni več ovir.

Ženske se pri načrtovanju nosečnosti srečujejo s povečano potrebo po hranilih in folni kislini, mnoge imajo težave z absorpcijo le-teh, v nosečnosti pri težavah s slabostjo in vnosom hrane, v menopavzi itd. vnos hranil s pršili je odlična možnost in daje super rezultate.

Posebno pozornost posvečamo še posebej občutljivim skupinam, kot so otroci, starejši, bolni, … Klinike, s katerimi sodelujemo in kjer razumejo ta koncept ter se resno ukvarjajo z zdravjem svojih strank, imajo neprecenljive izkušnje. Uporaba je preprosta tudi pri vseh, ki: imajo želodčne težave (napihnjenost, zgaga, prebavne težave), imajo občutljiv želodec in jih po zaužitju prehranskih dopolnil boli želodec ali jim “obležijo” v želodcu, imajo rane na želodcu, se jim odsvetuje jemanje preh. dopolnil ali morajo pred zaužitjem vzeti tableto za oblogo v želodcu, so imeli operacije na želodcu ali črevesju (odstranitve, zmanjšanja, itd.), ne morejo zaužiti dovolj hrane, so deležni obsevanj, se zdravijo, nimajo apetita, se lahko na ta način podprejo, imajo težave z zaužitjem (ne morejo pogoltniti tablet, imajo rane ali so imeli operacije na grlu, imajo težave s požiralnikom), so slabotni, prisiljeni ležati, okrevajo po posegih, itd...