Premium ceremonialni set – Bio matcha

Premium ceremonialni set – Bio matcha

86,93

Čudovit komplet za vse ljubitelje čaja matcha, tako profesionalce kot začetnike.

Vrhunski matcho 30g (vrhunski čaj matcha)
Matchawan (ročno izdelana tradicionalna keramična skodelica)
Chasen (ročno izdelana bambusova metlica)
Naoshi (držalo za metlico)
Chashaku (bambusova žlica)

 

Availability: 1 na zalogiŠifra: 388Kategorije: , , , , ,

Opis

Svečani komplet Matcha Premium je kot nalašč za vse čajne strokovnjake in tradicionalno japonsko matcha ceremonijo, imenovano tudi “Pot čaja” (v prevodu “Pot, načelo čaja.”) Odlično darilo tudi za vse, ki šele začnejo svojo “Matcha” potovanje”.

Svečani komplet Matcha Premium vključuje naslednje izdelke:

MOYA MATCHA PREMIUM, 30 g – organska matcha najvišje kakovosti iz najmlajših, najnežnejših čajnih listov 1. letine. Uporablja se za tradicionalni čajni obred, ima bogat, rahlo sladek okus in kremasto strukturo ter značilno, živahno žadno zeleno barvo.

Pridobivajo ga iz čajnih listov 1. letine, iz rastlin, ki so posebej zasenčene od neposredne sončne svetlobe. Rezultat tega postopka je večja vsebnost klorofila in L-teanina ter bogatejša, bolj zelena barva. Izberejo se le najbolj sveži, nežni listi, posušeni in zmleti v prah.

Moya Matcho premium pridelujejo v regiji Uji na Kjotu, ki je že več kot 800 let znana po proizvodnji najkakovostnejšega zelenega čaja. Regija Uji je znana po rodovitnih tleh in čisti vodi. Rastline zelenega čaja imajo idealne pogoje za rast zaradi gričev, ki zagotavljajo dobro sončno svetlobo, pogoste megle, ki ščitijo občutljive liste pred zmrzaljo in veliko padavin. Moya Matcha se natančno goji in nabira na majhnih družinskih poljih z organskim čajem. Nato se lokalno predela v majhnih serijah na Japonskem in od tam pošlje v svet. Vse to za zagotovitev vrhunske svežine (za vse razrede Moya matcha). Na ta način se ohranijo vse lastnosti čajnih listov in ohrani visoka vsebnost mineralov in antioksidantov.

MATCHAWAN – je ročno izdelana matcha skodelica iz žgane gline s končno zasteklitvijo. Skodelice so oblikovane po stoletnih japonskih tradicijah iz Kjota, v sodelovanju z Moyo Matcha pa jih izdelujejo v majhnem keramičnem ateljeju v Krakovu. Vsak keramični izdelek je edinstven s svojimi naravnimi in subtilnimi različicami. Sežgani pri zelo visoki temperaturi zagotavljajo varnost in vzdržljivost. Matchawan je tradicionalna skodelica, ki se uporablja v japonskih čajnih slovesnostih in omogoča enostavno pripravo matche. Pri mešanju matche z bambusovimi metlicami (chasen) visoke navpične stene skodelice pomagajo preprečiti razlitje tekočine. Široko dno posode omogoča enostavno mešanje prahu in hitro doseženo popolno peno na površini.

Ne pozabite uporabljati vode, ki ne presega 80 ° C, da ohranite vse lastnosti čaja matcha.

Material: žgana keramika. Prostornina: 400 ml. Višina: 7,5 cm. Premer: 11cm. Dimenzije in barva se lahko razlikujejo, barve skodelice v kompletu ni mogoče izbrati. Primerno za pomivalni stroj.

TRADICIONALNA BAMBOO METLA ali “chasen” – je nepogrešljivo orodje japonske čajne slovesnosti. Drobne, ročno izdelane palčke so iz enega kosa bambusa izklesali spretni obrtniki, katerih spretnosti so se prenašale iz generacije v generacijo. Pri uporabi metlice je najbolje, da jo držite rahlo, ohlapno, s sproščenim zapestjem in jo hitro premikate s cik-cak gibi v obliki črke „W“ ali „M“ – tako je lažje doseči idealna peneča matcha tekstura.

NAOSHI – Tradicionalno držalo za metlice matcha ni le čudovit element tradicionalnega japonskega kompleta matcha, temveč je tudi zelo praktično orodje, ki pomaga metlicam hitreje sušiti in ohranja obliko in vzdržljivost.

Material: porcelan. Višina: 8 cm. Premer: 6cm. Barva: črna. Primerno za pomivalni stroj.

CHASHAKU – je tradicionalna japonska žlička za serviranje matche in je sestavni del čajne slovesnosti Matcha. Ukrivljeni del žlice se uporablja za zajemanje majhnega dela čaja iz kadi (natsume) ali druge posode za matcha. Ujeti čaj nato položimo v skledo (matchawan). Nato mešanico spenjamo z enakomerno konsistenco z bambusovimi metlicami.

Količina zajete tekme je odvisna od posameznikovih želja. Tradicionalno se “tanek”, redek čaj ali “usucha” pripravi z 1 ujemanjem chashaku (ena čajna žlička) in približno 75-100 ml vroče vode. To razmerje je idealno za ustvarjanje peneče teksture na površini matcha. “Koicha” ali gost čaj je narejen iz bistveno več matche (4-6 porcij chashaku ali 4-6 čajnih žličk) in 150 ml vroče vode. Rezultat je veliko bolj gost in sladek matcha čaj. Samo mešanje je v tem primeru bolj zahtevno in ne tvori značilne pene. Služi skoraj izključno kot del čajne slovesnosti.

Material: bambus. Dolžina: 18 cm. Ne pomivajte v pomivalnem stroju!

Dodatne informacije

Teža1000.0000 kg
Set vsebuje:

1 kom Bio matcha Premium, 30g, Sestavine: 100% ekološki zeleni čaj 1. žetve. Približne vrednosti na 100g izdelka: vit.A 31mg, vit.C 60mg, vit.E 28,1mg, kalcij 420mg, kalij 2,7g, železo 17mg, cink 6,3mg, L-tanin 1059mg, EGCG katehin 6,7g, antioksidant (ORAC) 1384 mcmol/TE/g, kofein 3,2g. Neto teža: 30g. Hraniti na hladnem, suhem in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi. Po uporabi dobro zaprite. Ne uporabljati, če je varnostni trak pretrgan ali ga ni. Uporabno najmanj do konca datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.

1 kom MATCHAWAN, Material: žgana keramika. Volumen: 400ml. Višina: 7,5cm. Premer: 11cm. Dimenzije in barva lahko odstopajo, barve v setu se ne da izbirati. Varno za pranje v pomivalnem stroju.

1 kom TRADICIONALNA BAMBUSOVA METLICA, Material: bambus. Višina: 10,5 cm. Ne perite v pomivalnem stroju!

1 kom Naoshi – držalo za metlico, Material: porcelan. Višina: 8 cm. Premer: 6cm. Barva: črna. Varno za pranje v pomivalnem stroju.

1 kom Chashaku – bambusova žlička, Material: bambus. Dolžina: 18 cm. Ne perite v pomivalnem stroju!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Bodi prvi ocenjevalec “Premium ceremonialni set – Bio matcha”

Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: