Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 €

Vitamin D3 kapljice | Cytoplan

Dve kapljici zagotavljata 5 μg (200 i.u.) vitamina D3 iz lišajev.

Trajnosten in veganski vir vitamina D3.

Visoka absorpcija in 100% čiste in aktivne sestavine

Vitamin sončne svetlobe, primerno od rojstva dalje

Za optimalno absorpcijo vitamina D priporočamo tudi vnos zdravih maščob

V steklenički - 15 ml

Brez GSO, kvasa, škroba, glutena, laktoze, soje, dodanih sladkorjev, barvil, arom in konzervansov

20,96 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50€

ODLIČNO SE DOPOLNJUJE Z:

Vegansko

Vegansko

Brez glutena

Brez glutena

Brez GMO

Brez GMO

Brez laktoze

Brez laktoze

Ni testirano na živalih

Ni testirano na živalih

Za otroke

Za otroke

Podrobnosti o izdelku

Sončni vitamin

Vitamin D se pogosto imenuje "sončni vitamin", saj je sončna svetloba potrebna za njegovo sintezo. V današnjem času je še posebej v ospredju vitamin D, saj je dokazano, da so s pomankanjem tega vitamina povezane številne bolezni.

Podpira rast kosti in mišic

Vitamin D je potreben za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih. Prispeva k ohranjanju zdravih zob, k normalni ravni kalcija v krvi, k delovanju mišic in k normalni absorpciji kalcija in fosforja.

Od rojstva naprej

Ta dodatek vitamina D (iz lišajev) je na voljo v obliki kapljic vitamina D3 in je primeren za uporabo od rojstva. Dve kapljici zagotavljata 5 µg (200 ie) vitamina D3. Ministrstvo za zdravje priporoča, da se dojenčkom od rojstva do 1 leta starosti, ki se dojijo, daje dnevni dodatek, ki vsebuje 8,5 do 10 µg (mikrogramov) vitamina D, ne glede na to, ali mati jemlje dodatek, ki vsebuje vitamin D.

Etični dodatki

Cytoplan je v celoti v lasti dobrodelne organizacije, kar pomeni, da se lahko odločamo po naših načelih in ne v iskanju dobička. Pomeni tudi, da vsakič, ko kupite naše izdelke, prispevate k družbenim spremembam z dobrimi razlogi, ki jih vodi Fundacija AIM.
Zdravje in vitalnost obravnavamo kot osnovno pravico. Biti morajo dostopni vsem. Zato vse naše izdelke vedno ponujamo po poštenih in razumnih cenah.

Pogosto zastavljena vprašanja o tem izdelku

Če med spodnjimi zapisi ne najdete odgovora na svoje vprašanje, nam ga lahko pošljete na email naslov [email protected] in z veseljem Vam bomo odgovorili!

Vitamin D je hranilo, ki pomaga telesu, da iz živil, ki jih zaužijemo, absorbira kalcij. Skupaj kalcij in vitamin D tvorita kosti in jih ohranjata močne. Vitamin D ima prav tako zelo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja srca in v boju proti okužbam. Vitamin D3 je ena izmed oblik vitamina D, ki je veliko bolj učinkovita od običajne oblike, njegova pretvorba v telesu pa je bistveno hitrejša, zato je pogosto dodan v prehranska dopolnila. Otroci potrebujejo vitamin D za izgradnjo močnih kosti in za hitrejše celjenje kosti po poškodbi, kot je zlom. Uživanje se svetuje že v prvih mesecih po rojstvu, saj je vitamin D pomemben pri krepitvi imunskega sistema, ohranjanju normalne ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih zob in mišic, preprečevanju zobne gnilobe ter zagotavljanju normalnega strjevanja krvi.

Kar 4 od 5 prebivalcev Slovenije je nezadostno preskrbljenih. V Sloveniji je sonce za nastanek vitamina D dovolj močno le od aprila do oktobra, zato se pozimi skoraj ne more tvoriti. Raziskava iz leta 2019 je pokazala, da kar 4 od 5 odraslih prebivalcev Slovenije 6 mesecev v letu (od novembra do aprila) niso zadostno preskrbljeni z vitaminom D. Približno 40 % udeležencev pa je imelo v krvi premajhno serumsko koncentracijo, kar pomeni pomanjkanje vitamina D.*

Raziskava: * Hribar M, Hristov H, Gregorič M, et al. Nutrihealth Study: Seasonal Variation in Vitamin D Status Among the Slovenian Adult and Elderly Population. Nutrients. 2020;12(6):1838. Published 2020 Jun 19. doi:10.3390/nu12061838

Izboljša absorpcijo in uporabo kalcija in fosforja, vzdržuje normalne ravni kalcija v krvi, vzdrževanje zdravih kosti in zob, vzdržuje normalno delovanja mišic in delovanje imunskega sistema. Vitamin D ima tudi vlogo v procesu delitve celic.

Način uporabe

2 kapljici dnevno ali po navodilih zdravnika, od rojstva dalje.

2 kapljici 5μg (200 i.u.)
5 ml 400 μg (16.000 i.u)
15 ml 1200 μg (48.000 i.u.)

Ker je vitamin D v maščobi topen vitamin je za optimalno absorpcijo priporočljivo zraven zaužiti tudi obrok, kateri vsebuje zdrave maščobe ali Omega 3 v pršilu za otroke.

Za dojenčke in otroke.

2 KAPILJICI DNEVNO

KADARKOLI V DNEVU

V TEKOČI OBLIKI

Digliceridi maščobnih kislin kokosovega oreha, holekalciferol rastlinskega izvora, antioksidant (d-alfa-tokoferol).

2 kapljici v povprečju zagotavljata (% priporočenega dnevnega vnosa) 5 µg vitamina D3 (100% PDV) ali 0,5 ml 40 µg vitamina D3 (1600% PDV).

Neaktivne sestavine: Srednjeverižni trigliceridi kokosovih maščobnih kislin, d-alfa-tokoferol (antioksidant).

Porabiti do datuma odtisnjenega na embalaži.

Ne nadomesti uravnovešene in raznolike prehrane.

Ne uporabljati, če je varnostni trak pretrgan ali ga ni.

Primerno za: dojenčke, otroke in odrasle.

Hraniti izven dosega otrok.

Hranite na hladnem in suhem. Ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi.

Proizvajalec: Cytoplan Ltd., Hanley Swan, Worcester, WR8 0DX.

Saolcenter je ekskluzivni uvoznik za Slovenijo.

Kratek opis

OBLIKA:

Kapljice

PROBLEM/SIMPTOM:

Za izgradnjo močnih kosti pri otrokih in za hitrejše celjenje kosti po poškodbi, uživanje se svetuje že v prvih mesecih po rojstvu, saj je vitamin D pomemben pri krepitvi imunskega sistema, ohranjanju normalne ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih zob in mišic, preprečevanju zobne gnilobe ter zagotavljanju normalnega strjevanja krvi

PRIMERNO ZA:

Dojenčke in otroke

blagovna znamka

Cytoplan

"KADAR JEMO, JEJMO HRANO." Kadar jemo prehranska dopolnila, ki so narejena iz hrane in so obdana s kofaktorji, jih telo prepoznava kot hrano. Cytoplan prehranska dopolnila pri svojem delu uporablja in priporoča več kot 6.000 zdravnikov in terapevtov po svetu. Je v celoti v lasti dobrodelne organizacije, kar pomeni, da se lahko odločajo po svojih načelih in ne v iskanju dobička. Pomeni tudi, da vsakič, ko kupite njihove izdelke, prispevate k družbenim spremembam z dobrimi dejanji, ki jih vodi The Aim Foundation. Vodilna znamka na področju whollefood prehranskih dopolnil v Evropi.

O blagovni znamki →
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaV trgovino