Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 €

Vitamin D3 stisnjenke za otroke | Cytoplan

Ena tabletka zagotavlja 25μg/ 1,000 i.u. vitmaina D3.

Primeren za otroke od 5. leta dalje.

Visoka absorpcija in 100% čiste in aktivne sestavine

Za optimalno absorpcijo vitamina D priporočamo tudi vnos zdravih maščob

Prijazen do želodca

Brez GSO, kvasa, škroba, glutena, laktoze, soje, dodanih sladkorjev, barvil, arom in konzervansov

60 stisnjenk = 60 dni.

5,52 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50€

ODLIČNO SE DOPOLNJUJE Z:

Brez glutena

Brez glutena

Brez GMO

Brez GMO

Brez laktoze

Brez laktoze

Ni testirano na živalih

Ni testirano na živalih

Za otroke

Za otroke

Podrobnosti o izdelku

Sončni vitamin

Vitamin D se pogosto imenuje "sončni vitamin", saj je sončna svetloba potrebna za njegovo sintezo. V današnjem času je še posebej v ospredju vitamin D, saj je dokazano, da so s pomankanjem tega vitamina povezane številne bolezni. Vsaka tableta zagotavlja 25 µg/1000 i.u. vitamina D3 .

Podpira kosti in mišice

Vitamin D je potreben za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih. Prispeva k ohranjanju zdravih zob, k normalni ravni kalcija v krvi, k delovanju mišic in k normalni absorpciji kalcija in fosforja. Pomaga zmanjšati tveganje za padec, povezano s posturalno nestabilnostjo in mišično šibkostjo.

Podpira imunski sistem

Pomaga, da ne zbolimo za virusnimi okužbami dihal, če pa že zbolimo, bolezen poteka v blažji obliki. Vitamin D je lahko pogosto spregledan vzrok za kronično utrujenost in pomanjkanje energije. Zagotavljanje dovolj vitamina D, prispeva k delovanju imunskega sistema in boljšega razpoloženja. Ker je vitamin D v maščobi topen vitamin je za optimalno absorpcijo priporočljivo zraven zaužiti tudi obrok, kateri vsebuje zdrave maščobe ali Omega 3 v pršilu za otroke.

Etični dodatki

Cytoplan je v celoti v lasti dobrodelne organizacije, kar pomeni, da se lahko odločamo po naših načelih in ne v iskanju dobička. Pomeni tudi, da vsakič, ko kupite naše izdelke, prispevate k družbenim spremembam z dobrimi razlogi, ki jih vodi Fundacija AIM.
Zdravje in vitalnost obravnavamo kot osnovno pravico. Biti morajo dostopni vsem. Zato vse naše izdelke vedno ponujamo po poštenih in razumnih cenah.

Pogosto zastavljena vprašanja o tem izdelku

Če med spodnjimi zapisi ne najdete odgovora na svoje vprašanje, nam ga lahko pošljete na email naslov [email protected] in z veseljem Vam bomo odgovorili!

Dojenčki in majhni otroci so še posebej izpostavljeni tveganju za pomanjkanje vitamina D, saj jih pozimi zaradi mraza ter poleti zaradi močnega sonca ščitimo pred sončnimi žarki.
Pomanjkanje vitamina D je zaradi sodobnega načina življenja vedno bolj razširjeno. Jeseni, pozimi in zgodaj spomladi, ko je sonce šibkješe in se UVB-žarki ne približajo pravemu kotu se vitamin D ne more tvoriti. Natančno vsebnost vitamina D v vašem telesu pa lahko ugotovijo z laboratorijsko preiskavo krvi.

Kar 4 od 5 prebivalcev Slovenije je nezadostno preskrbljenih. V Sloveniji je sonce za nastanek vitamina D dovolj močno le od aprila do oktobra, zato se pozimi skoraj ne more tvoriti. Raziskava iz leta 2019 je pokazala, da kar 4 od 5 odraslih prebivalcev Slovenije 6 mesecev v letu (od novembra do aprila) niso zadostno preskrbljeni z vitaminom D. Približno 40 % udeležencev pa je imelo v krvi premajhno serumsko koncentracijo, kar pomeni pomanjkanje vitamina D.*

Raziskava: * Hribar M, Hristov H, Gregorič M, et al. Nutrihealth Study: Seasonal Variation in Vitamin D Status Among the Slovenian Adult and Elderly Population. Nutrients. 2020;12(6):1838. Published 2020 Jun 19. doi:10.3390/nu12061838

Vitamin D je hranilo, ki pomaga telesu, da iz živil, ki jih zaužijemo, absorbira kalcij. Skupaj kalcij in vitamin D tvorita kosti in jih ohranjata močne. Vitamin D ima prav tako zelo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja srca in v boju proti okužbam. Vitamin D3 je ena izmed oblik vitamina D, ki je veliko bolj učinkovita od običajne oblike, njegova pretvorba v telesu pa je bistveno hitrejša, zato je pogosto dodan v prehranska dopolnila. Otroci potrebujejo vitamin D za izgradnjo močnih kosti in za hitrejše celjenje kosti po poškodbi, kot je zlom. Uživanje se svetuje že v prvih mesecih po rojstvu, saj je vitamin D pomemben pri krepitvi imunskega sistema, ohranjanju normalne ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih zob in mišic, preprečevanju zobne gnilobe ter zagotavljanju normalnega strjevanja krvi.

Najbogatejši prehranski viri so z maščobo bogata živila, kot so mastne ribe (sardine, losos, tuna), jetra, jajčni rumenjak, mleko in mlečni izdelki. Rastlinska živila vsebujejo zelo majhne količine vitamina D.

Način uporabe

60 stisnjenk = 60 dni.

Primerno za otroke, starejše od 5 let.

Ker je vitamin D v maščobi topen vitamin je za optimalno absorpcijo priporočljivo zraven zaužiti tudi obrok, kateri vsebuje zdrave maščobe ali Omega 3 v pršilu za otroke.

1 STISNJENKA NA DAN

KADARKOLI V DNEVU

Z VODO ALI BREZ

Vitamin D3 25 µg/1.000 i.e. 500 +NRV = prehranska referenčna vrednost * Označuje, da ni NRVPDV)

Vitamin D3 (holekalciferol), mikrokristalna celuloza, dikalcijev fosfat dihidrat, stearinska kislina, silicijev dioksid, magnezijev stearat.

Neaktivne sestavine: Mikrokristalna celuloza, dikalcijev fosfat dihidrat, stearinska kislina, silicijev dioksid, magnezijev stearat.

Primerno za: Vegetarijance in vegane.

Porabiti do datuma odtisnjenega na embalaži.
Ne nadomesti uravnovešene in raznolike prehrane.

Hranite na hladnem in suhem. Ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi.

Proizvajalec: Cytoplan Ltd., Hanley Swan, Worcester, WR8 0DX.

Saolcenter je ekskluzivni uvoznik za Slovenijo.

Kratek opis

OBLIKA:

Stisnjenke (tabletke)

PROBLEM/SIMPTOM:

Za izgradnjo močnih kosti pri otrokih in za hitrejše celjenje kosti po poškodbi, uživanje se svetuje že v prvih mesecih po rojstvu, saj je vitamin D pomemben pri krepitvi imunskega sistema, ohranjanju normalne ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih zob in mišic, preprečevanju zobne gnilobe ter zagotavljanju normalnega strjevanja krvi

PRIMERNO ZA:

Otroke od 5. leta dalje

OZNAKE:

,

blagovna znamka

Cytoplan

"KADAR JEMO, JEJMO HRANO." Kadar jemo prehranska dopolnila, ki so narejena iz hrane in so obdana s kofaktorji, jih telo prepoznava kot hrano. Cytoplan prehranska dopolnila pri svojem delu uporablja in priporoča več kot 6.000 zdravnikov in terapevtov po svetu. Je v celoti v lasti dobrodelne organizacije, kar pomeni, da se lahko odločajo po svojih načelih in ne v iskanju dobička. Pomeni tudi, da vsakič, ko kupite njihove izdelke, prispevate k družbenim spremembam z dobrimi dejanji, ki jih vodi The Aim Foundation. Vodilna znamka na področju whollefood prehranskih dopolnil v Evropi.

O blagovni znamki →
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaV trgovino