Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 €

Tjaša svetuje

27.08.2021

Kdaj se lotimo spremembe?

Petek, dan tudi za nov začetek?

”Oh, če pa nimam časa”. Me služba preveč izčrpa”. ”Imam prepolno glavo še za to”.

Vam je znano? Izgovori, razlogi…zakaj si ne vzamem časa zase. Zakaj ne posvetim del dneva svojemu počutju?

Pa bom izhajala iz tega “petka”. Petek, sobota in nedelja so IDEALNI dnevi, da se zamisliš, razmisliš in ukrepaš. Ker je konec tedna lažje dihaš in se že telo samo po sebi nevede vsaj malo sprosti. Konec tedna je zmeraj lahko zaključek nečesa dobrega in tudi kaj slabega in to izkoristiš za svoje izboljšave do boljšega JAZA – posledično boljšega počutja.

Kaj ni super, če si vsak konec tedna določiš samo ENO stvar, katero boš v naslednjem tednu izboljšal/a? In s tem eno stvar oz.dejanje, ki ti ni všeč omilil/a ali izničil/a?

JA! Vikend je najboljši čas za uvedbo sprememb, če si to seveda želiš. Ker imamo ponavadi več časa, ker je manj stresno, ker smo bolj umirjeni, ker smo tudi bolj spočiti.

Vikend je tudi čas za pripravo in razmislek o pripravi kvalitetnih, zdravih obrokov za prihajajoči teden.
Prvič in drugič ti mogoče vzame malo več časa za razmislek, kaj in kako. Vendar je vikend in lažje razporediti čas, da si naredimo seznam, izberemo recept in si marsikaj lahko pripravimo za naprej, da nam bo v tednu vse lažje steklo.

Vsa ta priprava poteka bistveno bolj mirno in navdušeno, če se na to prej pripraviš. Če imaš torej željo npr. izboljšati svoje prehranjevanje tekom tedna, se na to pripraviš konec delovnega tedna.

Priprava obroka za v službo ti tako vzame zgolj nekaj trenutkov, če si npr. zelenjavno juho skuhaš v naprej, narežeš zelenjavo, sadje, pripraviš ovseno kuhano kašo…

 

En vikend ena majhna sprememba. Korak za korakom. Brez hitenja. Z odločnostjo predvsem pa z veliko mero…
LJUBEZNI.

 

Za kakšen dan pa si vse skupaj še poenostaviš, prihraniš na času in še v vednosti, da bo obrok sigurno kvaliteten in zdrav izbereš nekaj od spodaj ponujenih idej.

Naj bodo zgornje besede v razmislek. Si želiš kaj spremeniti? Začni z nečem malim, z neko malenkostjo in si ne naloži takoj tisto, kar ti je najtežje.

Za vprašanje ali pomoč mi piši na [email protected]