Kostna juha, nadomestek obroka

Back to Blog

Kostna juha, nadomestek obroka

 

Skodelico kostne juhe si lahko privoščite v katerem koli delu dneva, za zajtrk, malico, kosilo ali večerjo. V hladnejših mesecih je priporočljivo, da si jo zagrejete, poleti pa jo pijete na sobni temperaturi.

Zelo dobrodošla je tudi, ko ste zelo lačni in nimate časa jesti oz. si pripraviti obroka. Kozarec s kostno juho si enostavno hranite v hladilniku ali na sobni temperaturi, če je še neodprta, in jo uporabite po potrebi.

Odlično se obnese ob napornih službenih dneh ali na poti, ko nimate časa za hrano. Juhico si zagrejete in jo shranite v termo posodo, tako da jo lahko po požirkih pijete, ko začutite lakoto. Um bo ostal bisterin energijevam ne bo primanjkovalo.

Izredno dobrodošla pa je tudi po vadbi, saj telesu nudi vse kar nujno potrebuje za dobroregeneracijo. Da še povečate njeno učinkovitost, si jo lahko začinites svojimi najljubšimi začimbami npr.: kajenskim poprom, česnom, čemažem, ingverjem, kurkumo, črnim poprom, koriandrom, peteršiljem in s tem podkrepite pozitivno, protivnetno delovanje na vaše telo.

In zakaj je tako enkratna?

Za malo vloženega časa, izredno poln obrok s sestavinami v naravnem ravnovesju, kar pomeni da je povezava – kolagen, želatina, beljakovine, minerali – v medsebojni sinergiji. Po 18 h kuhanja so se vsa hranila izločila v juho in so bio razpoložljiva ter izredno lahko prebavljiva. Zato jo lahko uživajo vsi, predvsem pa bolni, oslabeli, nosečnice in če si želite povrniti izgubljeno energijo.

Kadarkoli in kjerkoli, hitroin brez truda do zdravega obroka.
– Odlično nahraniin podpre telo.
– Vsebuje najbolj biološko dosegljiv kolagen, maščobne kisline, beljakovine, aminokisline, vitamine in minerale.
– 0,5 l kostne juhe = 32 gbeljakovin
– Odličen izotonik.
– Prva pomoč pri oblikovanju postave, saj namesto obroka spijete kostno juho. Nasitila vas bo in okrepila.

 

Kako s kostno juho pripraviti odličen, polnovreden obrok, preberite tukaj. 

Post s kostno juho je sila enostaven, preverite tukaj. 

Ste že slišali za congee? Riževa kaša je preprosta za pripravo in zelo zdrava. Kako jo uživati si poglejte tukaj. 

Več o blagodejnih učinkih Brox Bone Broth kostnih juh najdete tukaj.

Deli to objavo

Dodaj odgovor

Back to Blog