Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 €

Recepti

25.06.2021

Matcha Latte

 

SESTAVINE:

 

– super kokosov napitek

(kremasta struktura, obogaten z vitamini in minerali, odlično se ujema z matcho, ob pravilni pripravi se zelo dobro peni in je zato priljubljen doma, kot v lokalih)

 

– ekološka tradicionalna matcha

(uporablja se 2.žetev in je svetlo zelene barve, vsebuje več antioksidatov, manj trpkega okusa in je primerna za vsakodnevno pitje in ne toliko za kuhanje, oskrbi nas z energijo za cel dan)

Kremast, okusen in poživljajoč napitek poln antioksidantov!

Krasen nadomestek kavi!

PRIPRAVA:

1. Če želimo uživati v latte matcha napitku, je zelo pomembno, da upoštevamo pravilen postopek priprave, samo tako bo napitek ravno prav topel, kremast, penast in brez grudic.

2. Potrebujemo široko glineno skodelico, bambusovo žličko in bambusovo metlico, super kokosov napitek ter tradicionalno matcho.

3. Segrejete super kokosov napitek na 70°C. Z leseno bambusovo žličko dozirate cca. 1-2g tradicionalne matche.

4. Prilijete segret super kokosov napitek v široko glineno skodelico, cca. 2 cm, in nato z bambusovo metlico dobro premešate s krožnimi in navpičnimi gibi, na ta način ne bo grudic in napitek bo primerno spenjen.

5. Nato dolijete še preostali kokosov napitek.

Kremasta struktura Koko napitka, ki je obogaten z vitamini in minerali, odlično se ujema z matcho, ob pravilni pripravi se zelo dobro peni in je zato priljubljen doma, kot v lokalih