Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 €

Strokovno

15.09.2021

Mineralogram

Mineralogram = je meritev oz. analiza vitaminov, mineralov in antioksidantov iz las. Gre za popoln pogled v telo za obdobje zadnjih nekaj mesecev. Tako izvemo, kaj nam primankuje in kaj v telo sploh vnašati, da bo v našo korist.

 

Za kaj gre? Kaj je mineralogram?

 

Tisti ki bi želeli več, bolj konkretno poznati sebe in kateri ne bi samo zaradi oglasov jemali prehranska dopolnila, lahko s pomočjo mineralograma točno vidite kaj točno vam primankuje. In na ta način so tukaj velike bistvene razlike, če jemlejš samo, kar potrebuješ in ne vsega, kar misliš da potrebuješ.

 

V celicah vaših las so shranjene številne informacije za zadnje 3 do 4 mesece, saj se kri konstantno pretaka čez lasišče in v laseh “zapisuje” podatke o prehranjenosti organizma in drugih vplivih iz okolja. Zato se nam zdi to vpogled, na katerem je smiselno graditi. Slika, ki jo dobimo, daje bolj kompleksen in celosten vpogled v človekovo, ne le trenutno, dnevno stanje, saj nam kaže način življenja.

 

 

KLJUČNE INFORMACIJE O POČUTJU SO ZAPISANE V VAŠIH LASEH.

Zakaj mineralogram- vse dnevne meritve lahko dosti nihajo in so pogojene s tem kaj je v nekem trenutku v krvi – to pa pomeni da na to vpliva naše trenutno počutje, stres, trenutna hrana, pijača…

Mineralogram pa poskenira las (5 cm) in s tem dobimo vpogled v povprečje, kdo smo mi bili preteklih 5 mesecev in to je vsa ta zanimivost! Vidimo povprečje nekih stanj!

Tokrat vam želimo, poleg kratke predstavitve mineralograma, predstaviti predvsem del procesa po meritvi – se pravi obdobje, ki dejansko prinaša spremembe.

 

Slika, ki jo dobimo, daje bolj kompleksen in celosten vpogled v človekovo, ne le trenutno, dnevno stanje, saj nam kaže način življenja. Gre za bioresonančno metodo, ki se je, podkrepljeno z raziskavami in več tisočimi opravljenimi meritvami, pokazala za izjemno natančno (več kot 90%). Bioresonanci pa dodano vrednost vsekakor daje tudi dejstvo, da smo tudi pri nas v praksi srečali že več zdravnikov, ki so opustili splošne prakse in odprli svoje bioresonančne ambulante, kar vsekakor potrjuje zanesljivost tako pridobljenih podatkov.

 

Preden posameznik pride na meritve, ga je smiselno dodatno podučiti, kaj lahko pričakuje in kaj se pričakuje od njega, da bo na koncu zadovoljen in bodo rezultati odlični. Pri vsaki meritvi je poudarek na individualnosti. Upošteva se strankin način življenja in njene želje. Izdela se kompletna dietetika, načrt sproščanja in telesne aktivnosti. Jasno se pove, kaj se od osebe pričakuje – da se angažira, vlaga svoj čas in energijo v spremembe, drugače ne more pričakovati pozitivnih rezultatov. Tukaj potrjeno velja, da je počasna, premišljena pot – najhitrejša. Realno gledano, za resne spremembe je potrebno od 3 mesecev do pol leta dela. Le na tak celosten, resen način, z uvedbo strukturiranih, premišljenih sprememb se nam zdi smiselno pričakovati rezultate.

 

Je analiza, na podlagi katere pripravimo program za optimalno počutje. Oblikovan je tako, da vam pomaga prepoznati številne pogoste vplive iz okolja, ki bi lahko povzročali manj kot optimalno delovanje vaših genov in encimov. Ponuja vam 90-dnevni načrt za spopadanje s temi težavami in izboljšanje stanja s pomočjo prehranskih programov.

Za trajne spremembe sta pomembna še vsaj dva dejavnika.

Prvi dejavnik – uživanje prave hrane in vitaminov je velik sestavni del uspeha. Ljudje se večkrat znajdejo v začaranem krogu jemanja prehranskih dopolnil, učinka pa nobenega. Zato je tu tako velik poudarek na tem, da se izberejo vitamini, ki imajo jasno dokazane absorpcijske poti – to je potrebno nujno upoštevati, če želimo napredek.

Drugi dejavnik pa sta generalno čiščenje in regeneracija, saj je to pogosto ovira pred dosego cilja. Naše telo je načeloma sposobno samorazstrupljanja in ima za to vse potrebne mehanizme, če je oseba zdrava in ima dovolj življenjske energije. Kadar je ravnotežje v organizmu porušeno, se te sposobnosti občutno zmanjšajo – zaradi okolja v katerem živimo in načina življenja. Za boljše rezultate je takšno čiščenje smiselno opraviti vsaj enkrat letno.