Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50 €

Tjaša svetuje

24.09.2021

Nazaj k naravi

Aktivni vikend ali počitniški tabor za otroke od 4.leta dalje je potekal v sklopu domače zdrave kuhinje, brez elektronike, z veliko gibanja, kar je tudi  ključno, da se telo dobro počuti. Tabor, ki ostane v spominu otrokom in organizatorjem. Družabne igre, pravljična joga za otroke, pohodi v prelepi, mirni in samotni okolici, peka koruze/kostanja (odvisno od letnega časa), slikarska delavnica v naravi, branje pravljic z naukom, jutranja telovadba, pomoč v kuhinji, skrb za živali, zabava ob glasbi ter VELIKA mera sproščenosti in neobremenjenosti.

 

Tabor, ki je malce drugačen.

Ni varstvo. Ni nekaj, kar lahko v naprej načrtuješ kako in kaj. Otroci so različne starosti, vsaka ta mala glavica že nosi v sebi svojo zgodbo, svoje misli, nekateri že svoja prepričanja. Svoje strahove, svoj pogled in svoj prav. Čeprav se sliši čudno verjamemo, da tudi oni potrebujejo svoj odklop. Pavzo od vsakdanje domače rutine, okolja in ljudi.

Odklop od telefonov in televizije. Otroci so našli svoj mir in radost.

Prevečkrat mislimo, da vemo, kaj je najboljše za naše otroke. Določamo jim svoj pogled in jim polagamo v srce naše misli. Premalokrat pa jim damo možnost izražanja, si vzamemo čas za opazovanje in poslušanje. Otroci so hočeš, nočeš SVOJI. Starši pa smo zgolj zadolženi, da jim pokažemo, kaj je brezpogojna ljubezen in smo njihov steber. Vedno.

Na druženjih seveda brez določenih pravil ne gre. Vendar so osnova avtoritete ter postavljene meje zgolj varnost, po kateri vsak otrok hrepeni in si jo želi. Ko je to vzpostavljeno, vse ostalo enostavno teče. Tabor, na katerem vsak otrok ”pride na vrsto”, je opazovan, slišan in vesel. Ker ima svoj čas, svoj počitek, svojo možnost za čudovite počitnice, spoznavanje novih prijateljev ali svoj umik.

 

Na ranču »Pri Ferkovih« je prostor namenjen oddihu za družine, piknikom, raznolikim delavnicam. Prostor se lahko najame ali dogodek izpeljejo lastniki. Ker je lokacija odmaknjena, je popolnoma nemoteča za okolico. Poleg oddiha in miru je lokacija idealna tudi za raznolike zabave (dekliščina, rojstnodnevno praznovanje, tudi poroka (do 80 ljudi)…).

Ambient je naravnost popoln v udobju domačnosti in preprostosti.

Poleg glavne hiše je prenovljena prvotna manjša hiška-kašča. Bivanje v njej je nadvse prijetno in pomirjajoče. Jutranji razgled v naravo direktno iz postelje te enostavno prevzame. Vsaka hiša ima tudi svojo teraso.

Aktivne tabore in vikend delavnice vodim diplomirana športna trenerka Tjaša Ferkov Babnik, www.aktivnizmano.si

Sobivanje pozitivne energije in ljubezni do življenja samega.

Gibanje, zdravi odnosi, polnovredna, zdrava, raznolika prehrana so dejavniki, kateri nas pozitivno krepijo in našemu telesu dajejo vsakodnevno moč in veselje do vsega kar počnemo. 

Združitev aktivnega življenskega sloga, radovednost, nenehno izpopolnjevanje in ljubezen do zdravega prehranjevanja ter poseganja po kvalitetnih prehranskih dopolnilih nas združuje, da delimo svoje znanje, izkušnje naprej skupaj z vami.

Tjaša in ekipa Saolcentra