Provida Organics

Back to Blog

Provida Organics

Provida Organics – demeter negovalna kozmetika

Provida pomeni „za življenje“.

Provida je filozofija naše ekskluzivne linije izdelkov za nego kože, ki je popolna kombinacija narave in znanosti. Verjamemo, da so čista rastlinska olja, cela zelišča, čista eterična olja in druge naravne sestavine pravi darovi narave in jih ni mogoče podvojiti. V tisočletjih so rastline izkazale svojo učinkovitost kot zdravilna sredstva, ki pomagajo uravnotežiti telo, um in lepoto.

Prava ekološka kozmetika obnovi celotnega človeka, kar pomeni ponovno uravnoteženje štirih energijskih teles: fizičnega, mentalnega, čustvenega in duhovnega – ki vplivajo drug na drugega. Predane ustvarjanju resnično celostnih izdelkov, ki obnavljajo ravnovesje in zdravje, linije za nego kože Provida Organics ponujajo razkošno nego, obenem pa terapevtsko podpirajo kožo. Globoka skrb za naravo in odprtost do novih idej in dognanj sta osnovi PROVIDA ORGANICS.

Popolnoma naravni izdelki

PROVIDA ORGANICS je zgradila linijo za nego kože od ničle navzgor, in ima sedaj več kot 300 edinstvenih izdelkov: čistila, tonike, vlažilce, kreme, izdelke za nego rok in nohtov, masažo, nego nog, nego las, nego dojenčkov in otrok, aromaterapijo in specialne izdelke.

Pionirji na vseh frontah

Leta 1986 smo v Bremnu v Nemčiji odprli lastno trgovino s popolnoma ekološko kozmetiko s pripadajočim kozmetičnim salonom. Razvili smo prvi in edini patentirani ekološki lak za nohte, imamo tudi več kot 20 patentov in patentov uporabnosti. Ko smo leta 1997 predstavili prvo čisto vegansko paleto kozmetičnih izdelkov (blagovna znamka ‘vegan verde’ DPMA397189222), smo ugotovili, da smo pred trendom, saj je bilo povpraševanje tako majhno, da smo morali začasno ustaviti ponudbo. Zdaj, z veseljem ponovno ponujamo številne veganske izdelke, med drugim tudi prvo vegansko linijo za nego kože s certifikatom Demeter.

Provida Organics se je leta 1984 rodila iz družinske potrebe. Za svojo novorojenko z občutljivo kožo sta ustanovitelja namreč potrebovala popolnoma naravno kremo brez skritih konzervansov. Izdelek je kmalu navdušil tudi okolico, kar je botrovalo ustanovitvi podjetja. Ime podjetja se je rodilo spontano, s holističnim pristopom že od samega začetka:

Pro vida = za življenje = Provida

Že tri leta po ustanovitvi podjetja je krema dobila prvo Öko-Test priporočilo. Zanimivost: Zgodovina PROVIDA ORGANICS se je začela leta že leta 1530 s prednikom družine Wonhas. Od tega starodavnega časa – skoraj 500 let – so člani družine Wohnhas, kot znanstveniki in kemiki skrbeli za kožo in naravo. Skrivno znanje in veščine so se prenašale iz roda v rod. Del recepta nedavno patentiranega naravnega laka za nohte ima korenine v z roko napisanem rokopisu iz leta 1896. Že v tem času je praprababica uvažala šelak (shellac) iz Sumatre za enega svojih skrivnih receptov.

Proizvodnja

PROVIDA ORGANICS ima od svojih začetkov lastno proizvodnjo in razvoj in se tudi tako razlikuje od mnogih drugih. Vse formule izdelkov so izvirne in ustvarjene znotraj podjetja. Lastni laboratorij, kjer izdelujemo vse izdelke, se nahaja v Geseke v Nemčiji. Kozmetika se izdeluje ročno, kar vodi do številnih osebnih interakcij z izdelki, dokler le-ti ne zapustijo obrata. To je eden od razlogov, da lahko preverjajo visoko kakovost izdelkov.

Surovine

Skrbno izbiramo sestavine, ki zdravijo, obnavljajo in pomlajujejo kožne celice. Vsaka sestavina, ki jo vključimo v svoje izdelke, je tam iz točno določenega terapevtskega razloga. Ne uporabljamo nobenih polnil, kar pomeni, da je vsaka sestavina v naših izdelkih “aktivna” sestavina. PROVIDA ORGANICS uporablja samo čiste, preverjene ekološke surovine, vključno z eteričnimi olji, aloe vero, svetlinovim oljem, jojobo, avokadom, naravnimi vitamini in elementi v sledovih – vse to je nujno potrebno za zdravje in vitalnost kože. Kadar koli je mogoče, vsa zelišča in rastline gojijo ekološko in bio-dinamično na lastni kmetiji, ročno obirajo in predelujejo brez uporabe konzervansov, sintetičnih dišav ali umetnih barvil.

PROVIDA ORGANICS združuje najsodobnejšo dermatološko znanost s starodavnimi preverjenimi medicinskimi znanji o zeliščih in rastlinah ter vključuje filozofijo in znanost antropozofije Rudolfa Steinerja, ajurvede, fito- in aromaterapije.

Ekološko kmetovanje

Jerg in Theda Wohnhas vodita certificirano ekološko demeter kmetijo, veliko okoli 10 hektarjev, kjer gojimo več kot 150 različnih rastlin. Med njimi je veliko zdravilnih zelišč, ki se nabirajo ročno in so osnova za številne Bachove cvetne terapije.

Certifikati

PROVIDA ORGANICS je resnično predana in vodi svet v iskreno ekološko lepoto in nego kože. Pravo organic kakovost potrjujemo s svojim imenom, hkrati pa nosimo tudi naslednje certifikate: Demeter, NCCO in „brez surovosti“ PETA.

S ponosom poudarjamo naslednje točke:

brez testiranja na živalih
ekološke sestavine kozmetika
brez konzervansov
popolnoma deklarirane sestavine
surovine zelo visoke ekološke kakovosti
zdravilna zelišča gojena in ročno nabrana zelišča na lastni Demeter kmetiji
lastni proizvodni obrat in razvoj izdelkov
zagotovljeno dragocen in edinstven ekološki izdelek
brez toksinov ali sintetičnih spojin
ročno izdelano proizvedeno in pakirano v Nemčiji
embalaža, ki se lahko ponovno uporabi
zelo stroge smernice: izogibamo se vsemu, kar bi lahko škodilo našim visoko kakovostnim izdelkom, našim strankam, živalim ali okolju

Deli to objavo

Dodaj odgovor

Back to Blog